Израснах в София като дете на разведени родители. Обичам ги, безкрайно и съм им благодарна за живота си и за уроците, на които продължават да ме учат и до ден днешен. Започнах да работя от 14 годишна възраст, тогава се сблъсках за първи път с живота на възрастните.
Беше ми интересно как реагират в различни ситуации и как общуват, интригите, закачките помежду им, как се обединяват в общи интереси, за какво спорят. Тогава започнах да се обучавам в сферата на психологията. На 20г вече бях мениджър в голяма компания и управлявах екип от хора. До 26г възраст развивах себе си в тази област, за мен най-важното беше човешкият фактор и да запазя екипа си чист от интриги и клевети. За мен всички те казват, че не съм била управител а лидер. А за мен те бяха приятели. Точно това ми попречи да продължа в тази насока. Нито като управител, нито като лидер можеш да бъдеш приятел със своите подчинени. Самата система не го позволява. Това ме накара да се почувствам непълна и неудовлетворена и да поискам друга професионална насока.
Заминах в чужбина, започнах работа в социалната дейност в адвокатска кантора. Не след дълго бях дипломиран Медиатор и работех с клиенти от всякакви възрасти, професии и общества. Смятам, че открих своята мисия. Да помогна на обществото на тази планета да общува активно и ползотворно.
През целият ми живот танцът ме е съпровождал ръка за ръка. Чувствам се наистина жива, когато танцувам. Започнах като дете със спортни танци. В последствие станах помощник-треньор по спортни танци и инструктор по салса. Точно там, в залата срещнах и мъжа на живота си. Изградихме прекрасно семейство с нашата малка дъщеричка Лусиана-Мария. Точно в тази, личната сфера на моя живот, уменията ми по медиация играят съществено важна роля. Никога не съм си представяла, че да управляваш конфликтите в семейна среда изисква умения равностойни на способен и опитен пилот.
Точно поради тази причина бих искала да споделя моят опит с повече хора на този свят. Аз вярвам, че човек е огледало на отношенията си с околните и за да развиваме себе си първо трябва да погледнем къде стоим между другите в този свят.
Аз не съм „гуру в рокля“, за да ви поучавам как да живеете, какво да мислите и да не мислите или какво да казвате. Както всеки човек на този свят, аз също правя грешки в отношенията си с околните и в комуникацията си с тях. Аз също имам своите съмнения и въпроси. Аз също изпадам в ситуации с околните, от които ми е трудно да изляза. Моята малка тайна по пътя на развитие е да оставам винаги истинска и вярна на себе си. Това ми помага в уроците на живота, добивайки все повече опит, знания, техники и лични открития, които бих искала да споделя и с вас. Така, че моля ви не очаквайте перфектен гланц, но определено очаквайте ценни съвети, работещи техники, неумиращи мъдрости, истински истории и не на последно място пълна откровеност и отдаденост.

 

Защо да изберете мен?
Защо да изберете мен и моят екип? Има много медиатори и семейни терапевти, консултанти и т.н. Когато човек попадне в ситуация, в която има нужда от подобна услуга или помощ, той иска да бъде в сигурни ръце. Тогава започва да търси и да проучва различни специалисти, техният опит и квалификации. В крайна сметка често остава разочарован, тъй като някое от очакванията не е оправдано. Затова ще си позволя да ви дам следният съвет: Избирайте чрез интуицията си. Никога не можете да проучите способностите на някого преди да сте се уверили в тях самостоятелно. Можете обаче интуитивно да усетите дали този специалист може да ви помогне в конкретната ситуация. За мен не е важно да изберете мен като консултант или медиатор.
Най-важното за мен е да постигнете резултата, който ви удовлетворява.
   
Съгласен съм с политиката за използване на лични данни