10 съвета за комуникация с децата ви

 
Имате проблеми в комуникирането с децата си? Възрастта, полът и различните интереси ви разделят от детето ви. Прочетете нататък, за да намерите най-добрите съвети, за това как да се свържете с децата си.
В наши дни е една постоянна борба за родителите да се справят с децата. Нека си го кажем, вие и вашето дете сте от поколения от различни десетилетия. Не се тревожете, обаче, имаме 10 съвета, които ще ви помогнат да ускорите комуникацията с вашето дете.
   
  1. Прекарайте време с тях Разбира се, това звучи лесно, но вместо да ги изведете за филм по ваш избор, защо да не позволите на детето ви да реши активността. Това ще ви позволи да разберете малко повече за него.
     
  1. Дайте цялото си внимание. Родителите се оплакват, че децата им понякога се държат студено, но те също могат да имат вина за това. Несъзнателно, бихте могли да се върнете у дома, уморен от работа, и да пренебрегнете вашето дете, когато иска да ви попита нещо. Инвестирането на малко енергия, за да дадете малко повече внимание, може да има дългосрочни резултати.
   
  1. Похвалете ги. Похвалването на деца или тийнейджъри за добро поведение създава положителна връзка. А това със сигурност е в плюс.
   
  1. Покажете уважение. Проблемите на децата може да изглеждат незначителни за родителите. Но разберете, че те са от голямо значение за детето. Уважавайте това, което имат да кажат, и имайте сериозно отношение към тези проблеми. Скоро ще се превърнете в довереник, който ще укрепи връзката родител-дете.
 
  1. Използвайте добър език на тялото. Добре е  родителите да намаляват гласовете си и да говорят тихо на децата си. Също така опитайте да се навеждате или да седите, за да се доближите до размера на детето си. Това намалява всякакви заплахи или страх, които то може да почувства.
   
  1. Разговаряйте често. Опитайте се да превърнете разговора в навик. Ако детето ви все още е много малко, започнете да имате лесни и прости разговори с него. В началото може да е трудно, но то ще знае, че вратата за вас винаги е отворена, защото правите усилията да се свържете.
   
  1. Бъдете гъвкави. Когато децата граничат с тийнейджъри, те могат да поставят под въпрос вашите правила и да се стремят към по-голяма независимост. Макар че не е необходимо да им се дава пълна свобода, може да бъдете гъвкави, ако е безопасно да направят това, което искат. Вашите деца ще оценят усилията ви.
  1. Обичайте ги. Децата  никога не са твърде възрастни, за да им се каже, че са обичани. На малките, казвайте „Обичам те“ редовно и искрено. На тийнейджърите, покажете, че ги обичате с нещата, които вършите.
   
  1. Разбирайте се с тях. Когато хокате децата си, се въздържайте от гневни изблици и обвинения. Вместо това, разговаряйте с тях, покажете им, че сте готови да обясните защо не са неправи. Насърчавайте комуникацията дори при емоционален стрес.
   
  1. Свържете се с тях. И накрая, уверете се, че винаги имате начин  да се свържете с детето си. Може да е любов към футбола или добре прекарана почивка. Това гарантира, че винаги имате спасителна линия, която да задържате, дори когато другите ви интереси са много различни.
 
Categories: Статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *