10 съвета за по-добра връзка – 1 част

 
Започването на нова връзка с някой,  с когото наистина ви е приятно и забавно е нещо вълнуващо.  Но независимо колко добре се допълвате или колко дълбоки са чувствата ви, връзката може да стане монотонна, изморителна, досадна и понякога дори противоречаща на вашата индивидуалност, лични нужди и желания.
     
Истината е, че първоначалното състояние на блаженство, което „обвива“ всяка нова връзка, се определя главно от ентусиазма на новостта. Започвате да се опознавате дълбоко в многобройни аспекти на живота, срещате се с приятели и семейства, обменяте мнения, изпробвате хобитата на другия и така започвате да рисувате едно розово бъдеще заедно.
     
Никой не може да отрече силата и вълнението да открие друг човек в дълбините на душата му и в същото време да се преоткрие себе си в нова връзка.
     
И все пак, тъй като времето често отнема повечето неща в живота, то може радикално да повлияе на вашите чувства и интереси, нивото на връзка и вашето отношение един към друг.
     
Мъдрите двойки (онези, за които повечето хора казват „създадени са един за друг“) се превръщат във вино и продължават да се подобряват с възрастта. И все пак, много взаимоотношения избледняват, след като фазата на вълнение свърши и се разделят като масло и вода.
     
Започването на нова връзка с някой, с когото наистина се радвате е забавно, весело, вълнуващо и комфортно. Но независимо колко добре успявате да се допълвате или колко дълбоки са чувствата ви, връзката може да стане монотонна, изморителна, досадна и понякога дори противоречаща на вашата индивидуалност, лични нужди и желания.
     
Ако искате връзката ви да има дълъг живот, разгледайте тези 10 съвета:
 
  • Имайте положително отношение към живота. Всеки иска да бъде около жизнерадостни хора, които завладяват момента и се възползват от всичко. Постоянното отношение към неудовлетворението и оплакванията пораждат негативни емоции, създавайки ужасно настроение и лоши взаимоотношения между хората. Създаването и поддържането на положително отношение към живота ви прави по-привлекателен партньор, и в същото време по-щастлив човек като цяло.
 
  • Обичайте себе си. Вашият партньор не иска да бъде обект на жертви. Той иска да бъдете доволни от него толкова, колкото той иска да се чувства добре с вас. И двамата трябва да сте доволни и изпълнени със собствените си индивидуалности, за да можете да рисувате същите емоции във взаимоотношенията си. И по-важното е, че трябва да запазите собствената си личност над и извън нещата, които правите, за да задоволите другия човек. Например, добре е понякога да носите дрехи, които те харесват, но е вредно и за двамата да променяте стила и гардероба си заради другия. Това е тайната на стабилността и продължителния интерес във връзката: да запазиш себе си, докато в същото време се споделяш и с друг човек. Правете неща, на които се наслаждавате по отделно (практикуване на вашите хобита, среща с вашите приятели), стремете се да останете забавния и чудесен човек, когото бяхте, когато се срещнахте, и да продължите да инвестирате и подобрявате самостоятелно себе си.
   
  • Обърнете внимание на желанията и нуждите на партньора си. Мъжете и жените са различни и по своята същност споделят различни гледни точки за взаимоотношенията и това, което ги прави щастливи в живота. Действайки контролиращо и опитвайки се да промените партньора си, е нещо много отблъскващо за вашия него и изключително разочароващо за вас. Трябва да признаете, че партньорът ви не е вашето лоялно отражение, нито ваше притежание. Естествено е, че половинката ви иска различни неща и има отделни от вас потребности. Можете ли да ги приемете? Можете ли да изпълните някои? Ако е така, тогава действайте по съответния начин. Ако не, бъдете честни и вижте как ще се развият нещата.
   
  • Покажете уважение и благодарност. Ако сте в отношения с някого – разбира се, че го оценявате за серия от качества, начина, по който се отнасят към вас, как ви кара да се чувствате и т.н. Ключът тук е да ПОСТОЯННО ДА НАПОМНЯТЕ на партньора си, колко много оценявате нещата, които той прави за вас и начина, по който ви кара да се чувствате.
   
  • Бъдете внимателни с думите. „Думите режат по-дълбоко от мечове“, е нещо повече от идиом. Това е всеобщо валидна истина. Не можете да върнете престъпление, обида, унижение, лъжа или някаква вербална злоупотреба. Без значение колко ще се извинявате, след като бурята е преминала. Необратимо ще повлияе на това което партньорът ви мисли и чувства към вас.
   
Виж втора част
     
Categories: Статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *